14 de desembre del 2011

La Ute Strub visita la nostra escola!

Aquest és el tercer curs que està en funcionament la llar d’infants La Font del Rieral. En el nostre dia a dia anem perfeccionant la nostra línea pedagògica, anem definint el nostre projecte educatiu basat en el respecte i en el benestar de l’infant per un creixement sa, harmònic i segur, i on pugui desenvolupar les seves capacitats d’aprenentatge.

Fem que “el joc sigui una de les activitats diàries de l’escola, essent aquest un instrument que desenvolupa les possibilitats del pensament, estimula el pensament motriu, el pensament simbòlic i de representació i més tard el pensament reflexiu i la capacitat de raonar” (Maite Garalgordobil, psicòloga infantil).

A l’escola treballem per desvetllar i promoure la seva curiositat, preparar espais i objectes perquè ells creïn el seu propi joc. Acompanyar-los en aquests descobriments fets per ells sols, creure en les seves competències per aprendre, descobrir… Ajudem als infants a conèixer els límits i les normes de la societat en que estem vivint.

El nostre projecte educatiu està donant els seus fruits, amb la resposta que les famílies ens van donant, l’alegria dels infants cada matí al entrar a l’escola i la nostra satisfacció que la nostra feina està reconeguda.

El passat dia 14 de desembre va visitar-nos la Sra. Ute Sturb, fisioterapeuta de professió i actualment coneixedora, professora i difusora de la pedagogia d’Emmi Pikler (pediatra i pedagoga hongaresa). La Sra. Sturb ha estat qui ha introduït la pedagogia Pikler a Catalunya, recolzada en tot moment per l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

La seva impressió de l’escola va ser molt positiva, tot i que hi ha aspectes de material i d’espais que cal millorar. Ara bé, ens va dir que estàvem fent un bon treball pedagògic i ens va animar a seguir treballant en aquest camí. També ens va convidar a visitar els seus espais infantils de 0 a 6 anys a Berlín, per poder fer una formació més completa d’aquesta manera d’estar amb els infants.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada